חווית הבישול החדשה

השנים האחרונות הביאו איתן עדנה של ממש למטבח הישראלי. עולם הבישול הישראלי כבר אינו מצומצם לבישולי ה"אוכל של אמא" או לתבשיליה של סבתא טעימים ככל שיהיו. הישראלי המודרני מבקר בעולם, נפתח ונחשף לתרבויות חדשות ולבישולים חדשים, וטעמו הפך מתוחכם יותר ותובעני הרבה יותר.

יש לך מושג מה פירוש המילה לטמפרר?

לא מעט משקל הוסיפו תוכניות האוכל בערוצי הטלוויזיה לאווירת ה"כולנו יכולים להיות שף" שנוצרה פה, ואם נוסיף לכך את החיבה הטבעית של הישראלים לאוכל (רואים את זה עליהם), הרי שהמטבח הישראלי המודרני הוא למעשה מיני סדנת אומנות בה נרקמים חלומות ונוצרות יצירות אומנות קולינריות שעד לפני כמה שנים לא העלנו בדעתנו כי הן אכילות.

תנורי אפיה עמוסי מאכלים אקזוטיים, לחמים ממדינות רחוקות, וכיריים המדיפות ריחות תבלין חדשים ומפיקות טעמים מרתקים, שבשבילן נאלצו הישראלים להרחיק אל מעבר לים, או לפחות אל מעבר לפינה למסעדת היוקרה הקרובה.

כשאתה מפלט את הסלמון אל תעשה את זה עם סכין הסטייק שלך:

אולם יחד עם ההתפתחות היפה הזו, נוצר צורך של ממש בהספקה של כלי עבודה ואביזרי מטבח שעד השנים האחרונות, נעדרו מהמטבח הישראלי. סכינים מיוחדים, תבניות, סירי בישול, או תבניות אפיה הדרושים להכין מאכלים השייכים לתרבויות אחרות הפכו לצורך של ממש מה שהביא לפריחה בתחום חנויות המתמחות בציוד בישול מתקדם. כאשר מדברים על חנות אביזרי מטבח, אנחנו ממש לא מדברים על סכו"ם או סטים של סרוויסים יפים ככל שיהיו.

אנחנו מדברים על חנויות היודעות לספק כלי עבודה מקצועיים וייחודיים. כמה מכם ידעו כי לחיתוך גבינה יש צורך בסכין מיוחדת בעלת חריץ רחב בלהב? (לא החריץ הוא לא בשביל שהפרוסה תצא, הוא למניעת הידבקות של הגבינה לסכין בזמן החיתוך), או מתי בפעם האחרונה שמעתם את המושג בון מארי (סיר מים לחימום והמסה של מוצרים מסויימים כמו שוקולד למשל) או כמה מכם חלמו פעם על סכינים נפרדות לחיתוך סוגי בשר שונים? סביר להניח שאתם אולי מחייכים למקרא השורות הללו אבל עבור חובבי בישול אמיתיים מדובר בלא פחות מהמצאת השפה העברית החדשה.

תבנית אפיה – ככה אפשר לשים את חזה העוף בתוך הסיליקון במקום להיפך:

חנויות האביזרים החדשות מספקות לחובבי הבישול הישראלי מגוון עצום של כלי עבודה מקצועיים המתאימים לכל רמות המקצועיות האפשריות, החל מבשלנים מתחילים החולמים על השתתפות בתכנית ריאליטי על בישול או מקצוענים אמיתיים ושפים מקצועיים הזקוקים לכלים הללו כדי להכין את המנות שלהם במסעדה. יצרני אביזרים למטבח מודעים היטב לדרישות הקפדניות של אנשי המקצוע, ופיתוח חומרי גלם חדשים כמו סיליקון וחומרים קרמיים, הביאו לשינוי אמיתי במבנה ובעיצוב אביזרי כלי המטבח החדשים.

מעבר לחומרי הגלם וטכניקות הייצור המתקדמות, נוסף לאיבזור המטבח המודרני גם פן חשוב של עיצוב האביזר. המטבח המודרני נמצא במקרים רבים בלב הבית הישראלי, ומלאכת הבישול מתרחשת כאשר היא גלויה וחשופה לחלל המגורים הראשי.

עובדה זו גרמה למעצבי המוצרים לעצב אותם בדרך שהשארתם על משטח העבודה כשהם גלויים ומונחים לעיני כולם, לא תפגע ביופיו של המטבח המושקע ובעיצוב הכללי של הבית.