איך לשמור על סכיני שף לאורך שנים?

איך לשמור על סכיני שף לאורך שנים?

סכיני השף הן סכינים איכותיות, גדולות ויקרות יותר יחסית לסכיני המטבח הפשוטים. לכן, תחזוקה נכונה שלהן חשובה מאוד. סכיני שף איכותיות ככל שיהיו לא יחזיק מעמד ללא תחזוקה נאותה. סכין שמתוחזקת כראוי יכולה בהחלט לשמש אתכם ל - 20 השנים הקרובות. איך נכון לתחזק את סכין השף? למה חשוב לשים לב?

אחסון הסכין

סכיני שף הן אמנם סכינים גדולות וכבדות יותר מסכיני המטבח הפשוטים אך למרות המסיביות שלהן הלהב של הסכין עדין ויכול להכהות מהר. סכיני שף חשוב מאוד לאחסן על מגנט סכינים או עם כיסוי מיוחד אם לא ניתן לתלות מגנט במטבח. כמו כן, מכיוון שסכיני השף הן כאמור גדולות וחדות כדאי להרחיק אותן מילדים ולשמור אותן במקום בו אין לילדים גישה אליהם.

ניקוי סכין שף

למרות שסכיני שף עשויות מנירוסטה (פלדת אל חלד) זה לא אומר שהן לא יכולות להחליד בכלל, גם סכיני שף איכותיות מאוד ומקצועיות שעולות מאות שקלים יחלידו אם הן נשארות בכיור המטבח. החלודה יכולה להתחיל מכתם קטן ולהתפשט עד להרס מוחלט של הסכין. לכן, הדבר החשוב ביותר הוא לא להשאיר את הסכין בכיור לעולם. לאחר שסיימתם להשתמש בסכין יש לשטוף אותה היטב עם מים וסבון כלים (לא חומרים מעכלים), לנגב אותה ולהניח אותה במקומה.

אין להכניס את הסכין למדיח כלים בשום פנים ואופן שכן חומרי הניקוי של מדיח הכלים יכולים להזיק הן ללהב והן לידית. כמובן שאין לשפשף את הסכין עם מברשות מתכת גסות, צמר פלדה או כלים מתחתיים אחרים. אם יש לכלוך קשה על הסכין יש להניח אותה במים רותחים למשך 3-4 דקות, להוציא אותה ולשטוף כרגיל.

השחזה של סכין שף

סכין שף היא הסכין הוורסטילית ביותר במטבח כמובן ועל כן, היא נמצאת בשימוש יותר מסכינים אחרות. השחזה אם כך, היא בלתי נמנעת ודרושה לשמירה על השימושיות של הסכין. במטבח הביתי די להשחיז את הסכין אחת לשבוע, שפים מקצועיים משחיזים אותן כל יום ואפילו כמה פעמים ביום. סכין שף ניתן להשחיז בעזרת מוט השחזה, אבן משחזת או סכין נוספת. מכיוון שמדובר בסכין יקרה אין להשחיז אותה אם אינכם יודעים איך לעשות זאת נכון, היא עלולה לסבול מסדקים קלים שיגרמו לשבירה של הלהב אם הסכין תקבל מכה מנפילה. רצוי לרכוש מתקן השחזה או למסור את הסכין למשחיז.

תחזוקת הסכין – זהירות ובטיחות

כפי שציינו, סכין השף היא סכין גדולה, כבדה וחדה ויש לטפל בה בזהירות רבה. כאשר אתם רוחצים את הסכין אין להחליק אותה עם הלהב לכיוון כף היד. סכין חדה מספיק עשויה לחתוך את הספוג ולעבור הישר אל היד. כמו כן, כאשר אתם משחיזים את הסכים השחיזו אותה כשהלהב מופנה הרחק מכם.

ניסית כבר סכין שף יפנית מבית ARCOS?