איך עובדים עם סכינים בצורה נכונה?

אין כיום בית שאין בו סכינים. בין אם התזונה שלכם מתבססת על מאכלים פשוטים מאד ובין אם אתם אוהבים להכין ארוחות פאר, אתם תמיד צריכים ורוצים לעבוד עם סכינים איכותיות במטבח שלכם. הסכין הופכת את כל פעולת החיתוך, הפריסה והמריחה לפשוטה פי כמה. עם זאת, צריך לזכור כי לכל סכין יש גם משך חיים מסוים. 

יש לזכור זאת לא רק משום שצריך לרכוש סכיני מטבח איכותיות ברמה גבוהה. הרכישה היא רק החלק הראשון. החלק השני הוא לדעת כיצד יש לעבוד בצורה נכונה עם הסכין, כיצד לשמור עליה וכיצד לתחזק אותה - והיא תגמול לכם בכך שהיא תשרת אתכם במשך שנים רבות.

כל הטיפים לעבודה נכונה

איך עובדים עם סכינים בצורה נכונה

ראשית, כשאתם עובדים עם סכינים, חשוב מאד להתאים את הסכין למאכלים השונים. אם אתם עובדים עם כל סוגי המאכלים במטבח, כדאי להצטייד לפחות בסכין שף אחת. מדובר על סכין איכותית שמשמשת כמעט לכל סוגי החיתוך והפריסה. במידה ואתם עובדים עם סוג יותר ספציפי של מאכלים - ירקות, בשר, דגים, לחמים וכיו"ב - כדאי לקנות סכינים ייעודיות להתמודדות עם המאכלים הנ"ל.

במידה ואתם רכשתם סכינים יוקרתיות ואיכותיות של מותגים מוכרים, מומלץ בחום לא לשטוף אותן במדיח הכלים שלכם. נכון שהמדיח מסייע לכם בחיסכון בעבודה ובזמן, אבל מדובר על מכשיר שהוא מאד תוקפני ביחס לסכין. חומרי הניקוי של המדיח יכולים לפגום בלהב של הסכין, ולעודד הופעה של חלודה. 

לכן, יש לשטוף את הסכיני אך ורק עם סבון כלים ומים בטמפרטורה פושרת. כמו כן, ברגע שאתם מסיימים להשתמש בסכין, אל תשאירו אותה זרוקה בתוך הכיור שמוצף במים - שכן אלו כאמור יעודדו הופעה של חלודה. הדבר פחות קריטי במידה והלהב שלכם עשוי מפלדת אל חלד, אך רוב המשתמשים הביתיים רוכשים סכינים מפחמן, כך שיש לנקוט בצעדים המתאימים.

כולנו מכירים את ההרגל הקבוע אחרי שאנחנו קוצצים ירקות או בשר - רוב המאכלים החתוכים נמצאים במרכז קרש החיתוך, אך יש כמה ספיחים בצד. מה אנחנו עושים? לוקחים את הסכין, ומשתמשים בלהב כדי לגרור את השאריות למרכז. יש להימנע מפעולה זו! הדבר פוגם באיכות של הלהב ושוחק אותה באופן מהיר יותר מהרגיל.

עוד כמה טיפים לסיום

עובדים עם מוצרים קפואים? אפשר בהחלט לחתוך אותם עם סכינים מתאימות, אך לא להשתמש בכל סכין. הדבר נכון בעיקר כאשר אתם מעוניינים לחתוך בשר קפוא. מדובר על מוצר מאד קשה לחיתוך, ואם אתם לא תשתמשו בסכינים מתאימות, הן עלולות להישבר, להתעקם או להישחק במידה מוגזמת. 

רכשו סכין מתאימה לצורך החיתוך, שתהיה גם מחוזקת ובעלת להב עבה במיוחד לצורך חיתוך בטוח.

ואם כבר הזכרנו בטיחות, לסיום ניתן לכם את העצה החשובה ביותר לעבודה עם סכינים - אל תיקחו סיכונים. הסכינים האיכותיות הן גם לרוב חדות במיוחד. לכן, לעולם אל תחזיקו אותן מהלהב בעת שאתם שוטפים אותן או מרימים אותן, ובמידה והן נופלות - אל תנסו לתפוס אותן. כך תיהנו מעבודה בטוחה במטבח שלכם.