כיצד לבחור תבניות סיליקון לאפייה?

בשוק מוצרי האפייה תבניות סיליקון הן מצרך פופולרי במיוחד. עשרות סוגים של תבניות סיליקון בצורות ובגדלים רבים מציפים את המדפים וניתן לקנות או להזמין סטים שלמים שכולם עשויים מסיליקון, בטוחים לשימוש ומסייעים לעבודה קלה ויעילה במטבח.

מה צריך לדעת כשרוכשים תבניות סיליקון לאפייה?

ראשית, חשוב מאד לבדוק שהיצרן הוא יצרן מוכר, שהמוצרים הינם בעלי תו תקן ועשויים באיכות גבוהה. התבנית חייבת להיות עמידה לחום ואינה אמורה לשנות את צורתה או להיקרע בזמן האפייה. במידה ותבנית כלשהי ניזוקה, חשוב בפעם הבאה לוודא כי אנחנו רוכשים תבניות סיליקון איכותיות יותר ממקור אמין יותר.

יתרון נוסף של תבניות סיליקון על פני תבניות רגילות הוא העובדה כי הן אינן מאפשרות לבלילה או לאוכל להידבק להן. חשוב מאד לוודא כי אכן לא נדבקות לתבנית שאריות אפייה שאינן ניתנות לניקוי. ניקוי תבניות סיליקון צריך להסתכם בטבילתן במים ובסבון וברחיצה מהירה – אם אנחנו משפשפים כנראה שמדובר במוצר באיכות פחותה.

תבניות סיליקון רבות מותאמות למאפים שונים. לפני רכישת תבניות סיליקון חדשות כדי לבדוק אילו סוגים של תבניות אנו צריכים במטבח. בין שלל הדגמים של תבניות, ניתן למצוא תבניות סיליקון לאפיית לחם, אפיית קאפקייקס ומאפים אישיים אחרים, מאפי שושנים, עוגות בחושות מאורכות ועוד. בנוסף כמובן ישנם גדלים שונים של תבניות סיליקון עגולות, מרובעות ומלבניות המתאימות לאפיית עוגות, פשטידות וכדומה.

למה דווקא תבניות סיליקון?

הנה כמה יתרונות של תבניות סיליקון על פני תבניות רגילות ממתכת, פלסטיק או זכוכית:

עמידות לאורך זמן – בטיפול נכון ושמירה על ניקיונן ושלמותן תבניות סיליקון יכולות להחזיק מעמד במשך שנים ארוכות.

ניקיון מהיר – כל מה שצריך הוא מעט מים חמימים וסבון ותהליך הניקוי של תבניות הסיליקון נגמר כאן ועכשיו.

בריא וידידותי לסביבה - סיליקוןבניגוד לפלסטיק ידידותי ובמהלך השימוש בו אין הפרשה של חומרים מסוכנים.

מגוון סגנונות אפייה – הסוגים הרבים של תבניות סיליקון מאפשרים להתנסות במגוון סגנונות אפייה – מאפיית לחמים ועד לעוגות קטנות, מבלי להתאמץ.

מחירים שווי נפש – לרוב נמכרות תבניות סיליקון במחירים שווי נפש המותאמים לכל טבח ואופה ואינן מצריכות הוצאה כספית גבוהה, גם אם קונים מספר דגמים.

התאמה לטמפרטורות שונות – תבניות סיליקון מותאמות לדרגות שונות של חום. ניתן לאפות בהן בטמפרטורה גבוהה במיוחד ואף בטמפרטורה נמוכה. בנוסף, ניתן להניחן במקרר או בפריזר ללא כל פחד.

לסיכום, לפני רכישת כל תבנית סיליקון כדי לעשות כמה בדיקות קטנות כדי לוודא שאנו רוכשים מוצר איכותי ועמיד לאורך זמן. בסופו של דבר, שימוש בתבניות סיליקון מומלץ לכל סוגי האפייה, בין אם אתה טבח או אופה חובב או שף מדופלם. העבודה הפשוטה, ההכנות המועטות והתחזוקה הקלילה הופכות אותן למוצר מבוקש בכל מטבח.

לחצו +1 כדי להראות לנו שאתם אוהבים אותנו:

קראו עוד על טיפים לשימוש בתבניות סיליקון