מגוון רחב של סכינים למטבח שלכם

אם אתם מעוניינים לעבוד בצורה נוחה במטבח, חשוב מאד שיהיו לכם סכינים מתאימות. יש חשיבות גבוהה מאד לבחירה של סכינים איכותיות, ובהשקעה בהם לאורך זמן. 

נכון שאפשר גם למצוא סט של שישה סכינים ב 50 ש"ח בלבד, אך אין מה להשוות בין סכין איכותית שתשמש אתכם לאורך שנים, לבין הסכינים המקצועיות, אשר יהפכו את העבודה במטבח לפשוטה במיוחד, וגם ישמשו אתכם במשך שנים רבות. 

מעבר לכך שחשוב לבחור את סכיני השף למטבח שלכם, אשר ישמשו אתכם לרוב עבודות החיתוך, אתם תגלו שלעתים יש גם צורך לרכוש סכינים ייעודיות.

יש לציין כי בכל מה שנוגע למטבח הביתי, לא תמיד יש צורך לרכוש את כל סוגי הסכינים. הדבר תלוי במידה מסוימת בתפריט שלכם - האם הוא מבוסס בעיקר על בשר, על מוצרי חלב, על פירות, על דגים וכיו"ב. עם זאת, במידה ואתם רוצים להקים מטבח מקצועי - עליכם להצטייד בכל סוגי הסכינים, כדי שתטפלו בכל סוגי המאכלים בצורה הטובה ביותר שיש.

מבחר סכינים - רוסולינג שופ

אילו סכינים אפשר לבחור?

אנחנו נציג בפניכם מספר סוגים של סכינים איכותיות, אשר ניתן למצוא במטבחים השונים:

       סכין טורנה - מדובר על סכין קטנה וקצרה יחסית, בעלת להב מעוקל. הסכין הזו נמצאת ביותר ויותר בתים ברחבי העולם, משום שהיא משמשת לקילופים ולחיתוכים הקטנים ביותר. 

לרוב, הסכין משמשת בעיקר לחיתוך של פירות וירקות, וצורתה המעוקלת מאפשרת גם לבצע איתה קילוף איכותי ונוח, במקום להשתמש בקולפן הרגיל. הלהב השפיצי מאפשר גם להוציא בקלות גרעינים מתוך הירקות והפירות.

       סכיני פריסה - יש להבדיל לעתים בין חיתוך לבין פריסה. מדובר על שתי פעולות דומות, אך בכל זאת יש ביניהן שוני מסוים. החיתוך יכול להתבצע במגוון רב מאד של צורות. הפריסה לעומת זאת, היא תת-סוג של החיתוך, ומדובר על חיתוך בצורות שוות ובעובי שווה של האוכל. 

לכן, סכין למטבח שמשמשת לפריסה צריכה להיות ארוכה יותר מהסכין הרגילה, וכן להיות דקה יחסית. מדובר על סכינים גמישות מאד, שמשמשות לפריסה של מאכלים שונים, לרוב מתחום הבשר והדגים. קיימות סכיני פריסה עם מעין שקעים לאורך הסכין, כך שהאוכל עצמו לא יגע בסכין.

       סכין פילה - סכין זו משמשת בעיקר לחיתוך של דגים, ופירוק של העצמות כך שתוכלו להגיע לבשר עצמו. יש לציין כי מדובר על סכינים ארוכות יחסית, רחבות מאד ועם זאת גם קלות וגמישות למדי. מבין כל הסכינים שמנינו עד כה, מדובר על הסכינים החדות ביותר שיש ולרוב יש להשתמש בהן אך ורק לצורך פירוק של דגים.

       סכיני מסור - אלו הן סכינים אשר קיבלו את שמן בעיקר בשל צורת הלהב שלהן, שמזכירה מאד את צורתו של המסור בנגריה. 

מדובר על סכין שהלהב שלה הוא משונן במיוחד. זוהי בעצם סכין פריסה לכל דבר, אך כזו אשר מיועדת לא לדגים ובשר, אלא יותר לחיתוך של לחמים, מאפים ועוגות. לרוב, צורת החיתוך עם הסכינים הללו היא לא רק באופן אנכי אלא גם באופן אופקי עם תנועות קדימה ואחורה.

ומה מתאים לכם?

כדי שתוכלו לבחור סכינים שמתאימות למטבח שלכם, חשוב מאד לשים לב למוצרים שאתם עשים בהם שימוש יומיומי. כדאי גם לזכור שלכל סכין ייעודית יש את סוג המזון שמתאים לה, וכדאי שלא לבצע מעברים בין הסכינים השונות.מגוון רחב של סכינים למטבח שלכם