סכיני שף ועוד

מבין כל סכיני המטבח סכיני שף הם הנפוצים ביותר והשמישים ביותר בקרב כל מי שעובד במטבח מקצועי או במטבח ביתי. רבים אינם יודעים כי הסכין שהם משתמשים בו במטבחם הביתי הוא סכין שף. סכיני שף הן החשובות ביותר במטבח והן הראשונות אותן רוכשים לכל מטבח מקצועי או חובבני. הסכינים מגיעות באורכים שונים והם נמדדים מקצה לקצה, גם רוחבם משתנה בהתאם לתפקיד העיקרי אותו מיעד להם הטבח.

מבנה של סכיני שף

מבנה הלהב של סכיני שף הוא ישר בחלקו העליון ומקבל זווית עולה בחלקו התחתון, המתעקל כלפי מעלה בחלק הקדמי. הלהב מאד קשיח ורחב יחסית על מנת למנוע החלקה בזמן החיתוך. לאחרונה נוצרה צורה חדשה לסכיני שף, כאשר מוסיפים להם גם שינון כמו בסכיני לחם. בצורה זו נוספו לסכינים אלה עוד תפקודים שונים. סכיני שף משוננים יותר רב גווניים בשימוש שלהן.
אורך הסכינים נא בין 15 ועד 35 ס"מ.

סכינים נוספות החשובות למטבח

סכיני שף אינן הסכינים היחידות ששף זקוק להן בזמן הכנת המזון ובישולו.
 
סכיני פירוק – זוהי סכין בעלת מבנה חזק של ידית גדולה ועבה ולהב דק לשם חדירה בינות לעצמות החיה. פירוק הבשר צריך להיעשות מתוך הקפדה על אי פגיעה בבשר ולכן הלהב הקצרה.

סכיני ירקות – סכינים המשמשות לחיתוך ירקות עדינים. סכינים אלה צרות והמבנה מאד חזק. ניתן לרכוש סכינים כאלו בגדלים שבין 10 ל 30 ס"מ.

סכין לחם או סכין משור – אלו הן סכינים משוננות באורך של 20 עד 35 ס"מ המיועדים לחיתוך לחמים ומאפים שונים או כל מזון אחר בעל נטיות להתפוררות.

סכיני דגים או סכיני פילוט – אלה הן סכינים דקות וארוכות העשויות מסגסוגת מיוחדת המקנה להן חוזק רב, עובי דק וגמישות גדולה. סכין כזו מיועדת להסרת בשר הדג מן ההידרה וגם להפרדת עור הדג מן הבשר. סכינים אלו הן חדות במיוחד וגמישותם מאפשרת תנועה חלקה לאורך הידרת הדג שמתעגלת ואף משתנה מדג לדג. סכינים אלו מסומנות בכיתוב על הלהב שלהן וגם גמישותן מצויינת.

סכיני פריסה – אלו סכינים מאד ארוכות, חדות וגמישות ביותר. אורכן כ 30 ס"מ ויעודן העיקרי הוא לפריסת דגים / פריסת בשרים לפרוסות מאד דקות לפני וגם אחרי הבישול. יש שתי גרסאות לסכינים אלו – גרסת הבשר עם להב חלק וגרסת השקערורית לשם הקטנת המגע בין להב הסכין והחומר הנחתך על ידה. גרסה זו מיועדת לדגים הנוטים להדבק ללהב עצמה.

סכין טורנה – זוהי סכין המטבח הקטנה ביותר במטבח בעלת להב מתעקל וחד מאד. היא מיועדת לקילוף ירקות, לכבודת קישוט שונות או לטיפול בחומרי גלם שונים.