סכיני שף - השף המכשף

הוא להטוטן אמיתי, מלהט ומכשף עם אש, כלים שונים, זמנים לחוצים ומדוקדקים וצוות מסייע שלם לצידו. מטרתו האחת והיחידה היא להפנט את הקהל שלו, להפוך אותו למופתע ולמלא עונג והנאה, לשמוע את מחיאות הכפיים ואת צקצוק הלשונות כאשר אלו יראו, יחוו ויפגשו את התוצאה הסופית, שתבוא אי שם בסוף ההופעה. נכון יהיה לומר כי הפסקה הזו יכולה להתאים לכל אמן ולכל פרפורמר על במה, בין אם קוסם, שחקן או זמר, אך במידה רבה ניתן לומר כי התיאור הזה הוא גם תיאורו של השף, הטבח המדופלם הרואה בעבודתו אמנות ובאוכלים את מאכליו- קהל.

השפים המודרניים, וככל הנראה גם אלו מהעבר, הם מוחצנים, פומפוזים, בטוחים שמה שיוצא מתחת לידיהם המיומנות הוא שירה אפית ויצירת מופת לדורות, ואין בכך שום פגם אמיתי, הדבר רק גורם להם ולעוזרים הנאמנים שלהם, סכיני שף שנדמות כחלק אינטגראלי משורש כף היד שלהם, להמשיך ולשאוף, להמשיך ולהשתפר, והכל על מנת שהקהל, אנחנו, אתם, הסועדים והרעבים, יחוש כי המנה היא מושלמת והתמורה היא מושלמת והם יוכלו לצאת החוצה, לעמוד באור הזרקורים וליהנות ממחיאות הכפיים, מתגובות הקהל ומאורות הבמה.

השלכת סכיני שף 

בדיחה ידועה אומרת כי הדרך הבטוחה להפוך לסייד קיק במופע בישול הוא לומר לשף כי המנה שלו לא מושלמת. מכאן ועד למופע השלכת סכיני שף לעיני קהל מופתע הדרך קצרה מאוד. אמנים גדולים, בכל פן ובכל מקצוע, פשוט לא מסוגלים לספוג כישלון ורואים בכל סטייה מהמצוינות ומהשלמות, טעות אנושה שלהם. מצד שני, ההיסטוריה כבר הוכיחה כי מקצוענות אמיתית ומושלמת מגיעה, בדרך כלל, אחרי דרך חתחתים, טעויות ותהליכי הפקת לקחים אינטנסיביים ותכופים. השפים הגדולים ביותר, המחזיקים מסעדות בעלות כוכבי מישלן, עשרות עובדים ומוניטין של סלבריטאים לאומיים, תמיד יזכרו את הפעם הראשונה שלהם במטבח, את הפעם הראשונה בה החזיקו בידיים סכיני שף ואת הפעם הראשונה בה טעו ושגו בהכנת מתכון או מנה.

סט סכיני שף מקצועיות

התהליך שעובר השף עם עצמו כולל שינוי עצום באופן שבו הוא מתוודע ליכולותיו, לכישרונו ולמה שיעזור לו להפוך לטוב ביותר. כמו שקוסם חייב את השוליה הנאמן או את העוזרת הנאמנה שלו לצידו לאורך כל המופע ולאורך כל הדרך, כך השף חייב למצוא לעצמו סט סכיני שף מקצועיות איתו ייצא לדרך הארוכה מהאנונימיות של המטבח הביתי או של מטבח המעדנייה השכונתית שכוחת האל אל אור הזרקורים ואל המרחב הציבורי הגדול והמשכר. ניתן לומר, במידה מסוימת של ניחוש מושכל, כי בעוד ששף לא יאהב, בלשון המעטה, כאשר מישהו יקרא לו טבח, הרי שהוא יותר מישמח ויתמוגג כאשר יכנו אותו מכשף או רב אמן, כי לדידו, והאמת שגם לדעת רוב אוהבי האוכל הטוב, כך ראוי לראותו ולכך ראוי להשוותו.


 כנסו לקישור כדי לגלות איזו סכין שף יפנית היא האהובה אלינו