תבניות סיליקון – מה מיוחד בהן?

החידוש האחרון במטבח הוא מוצרים העשויים סיליקון. תבניות סיליקון הן תבניות גמישות אשר חוזרות תמיד לצורתן המקורית ללא שום קשר לאופן השימוש בהן. תבניות הסיליקון עמידות בטמפרטורות גבוהות והן גם טובות עבור הקפאה. התכונה אולי החשובה ביותר שלהן היא שהמאפה לא נדבק אליהן. מי שרוכש תבניות העשויות מסיליקון חייב לבדוק שהן בעלות תו תקן ישראלי כיוון שיש תבניות אשר מיוצרות מחומרים מסוכנים כמו צבע רעיל המשתחרר לתוך האוכל בעיקר בעת חשיפה לחום גבוה בזמן האפייה.

מה מיוחד בתבניות סיליקון?

המיוחד בתבניות סיליקון הוא החיסכון במקום אחסון משום שאפשר לקפל ולגלגל אותן והן לא יאבדו את הגמישות שלהן, קל להשתמש בהן וגם הניקיון שלהן מאוד פשוט. תבניות הסיליקון מגיעות בצורות שונות, מקושטות ובעלות פיתוחים עמוקים. זמן האפייה לרוב מתארך מעט, מכיוון שהסיליקון מתלהט קצת פחות מתבנית מתכת. קל מאוד לנקות תבניות העשויות מסיליקון שכן ניתן לחשוף אותן למים רותחים ולכן אפשר להכניסן למדיח הכלים. תבנית סיליקון טובה ומתאימה גם להקפאה ושומרת על גמישותה גם בקור המגיע מתחת לאפס.

רכישת תבניות סיליקון איכותיות

תבניות אפייה מסיליקון הן טרנד חדש יחסית ומאוד פופולארי בקרב חובבי המתכונים לעוגות. בשווקים, על המדפים בחנויות לכלי בית וברשתות השונות ישנם עשרות סוגים של תבניות העשויות מסיליקון, בגדלים, צורות וטווח מחירים שונים ומגוונים, אך יותר משחשוב להתייחס לגודל ולצורה חשוב ביותר להתייחס לאיכות. יש לבדוק ולהקפיד לרכוש רק תבניות העשויות סיליקון איכותיות שלא מסכנות את המשתמשים בהן. כיום ניתן לרכוש תבניות אפייה מסיליקון מסוגים ואיכויות שונות ולפעמים הן כולן נראות זהות, אך כדי לדעת איזו תבנית היא באמת איכותית חשוב לבדוק את שמו של היצרן וכמו כן לוודא כי התבניות הן בעלות תו תקן ישראלי וכך להיות בטוחים כי רוכשים תבניות סיליקון ממקור אמין. מומלץ מאוד לרכוש תבניות העשויות מסיליקון ידידותיות לסביבה כי במהלך השימוש בהן אין הפרשה של חומרים מסוכנים.

איך מזהים תבניות סיליקון איכותיות?

ישנה דרך ידועה המאפשרת בדיקה של איכות תבנית הסיליקון. יש לקפל את תבנית הסיליקון בין האצבע לאגודל, במידה ונוצר כתם לבן בקו הקיפול, סימן שהתבנית באיכות זולה. אם לא רואים צבע לבן, האיכות טובה. דרך נוספת לבחון את האיכות של תבנית העשויה מסיליקון היא על ידי הקיפול שלה. תבנית איכותית תחזור מהר לצורתה המקורית לאחר פתיחת הקיפול. חשוב לזכור כי תבנית סיליקון שאינה מתאימה להקפאה אינה נחשבת לאיכותית.

יתרונות אפייה בתבנית סיליקון

תבניות אפייה מסיליקון הן בעלות יתרונות רבים - אין צורך לשמן אותן, זה בריא יותר וגם אין חשש שהבלילה תידבק, אפשר לקמט ולאחסן אותן בארון, הן אינן צוברות לכלוך וקל לנקות אותן והמאפה נשלף בקלות ובהתאמה לצורתה של התבנית. בנוסף, אפשר לאפות בתבניות סיליקון במגוון סגנונות אפיה - לחמים, עוגות, פשטידות, רולדות, מאפינס, עוגיות ועוד. כל שצריך לעשות הוא רק להתאים את צורת התבנית למאפה שרוצים לאפות.